“Een uniek portret als audio-documentaire”

Herinnert u zich de geluiden van uw jeugd nog? Hoe de stemmen van uw (groot-)ouders klonken? Vaak vervagen deze geluiden in onze herinneringen, net zoals de verhalen.

 

Lubert heeft met de Gehoorkonde al veel mensen een onuitwisbaar plezier gedaan. In deze audio-documentaire praat Lubert met één persoon over zijn of haar leven op verschillende locaties, passend bij het gespreksonderwerp. Het interview is diepgravend, ontroerend en luchtig tegelijkertijd.

 

De met veel zorg gemaakte audio-cd wordt geïllustreerd met een bijzonder fotoboekje. Iedere Gehoorkonde levert zowel een persoonlijk als een algemeen tijdsdocument op dat doorgegeven wordt naar de volgende generatie. De Gehoorkonde kan bij een start of einde van een levensfase, bij een belangrijke gebeurtenis, als aanvulling op uw testament of om familie in het buitenland te verrassen.

 

Meer weten? Lees hier meer in de brochure. Neem gerust contact op met Lubert voor een prijsindicatie en een vrijblijvend oriënterend gesprek.

[dotline]

Gehoorkonde: voor bedrijven en instellingen

Er zijn tegenwoordig veel troonwisselingen in het bedrijfsleven. Oprichters en trouwe werknemers met een lange en goede staat van dienst gaan met pensioen. Zij verdienen een bijzonder afscheidscadeau. Maar ja, u weet niet wat?

 

Geef een Gehoorkonde! Lubert maakt een geluidsportret van de hoofdrolspeler. In een persoonlijk gesprek heeft de geïnterviewde de ruimte om zijn/haar visie op het huidige en voormalig zakenleven te geven. De gesprekken vinden op diverse locaties plaats. Deze documentaire wordt voor u gebrand op een geluidsdrager naar keuze, geïllustreerd met een fraai verzorgd fotoboekje. Een mooi cadeau voor de geportretteerde en/of voor personeel en relaties als eindejaars- of jubileumgeschenk.

Meer weten? Lees hier meer in de brochure. Neem gerust contact op met Lubert voor een prijsindicatie en een vrijblijvend oriënterend gesprek.
[dotline]

Nederlands Centrum voor Volkscultuur steunt Gehoorkonde

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) stelt zich ten doel het versterken van volkscultuur en immaterieel erfgoed. Directeur Ineke Strouken draagt Gehoorkonde een warm hart toe. Daar is Lubert uiteraard trots op. Lees hier de aanbevelingsbrief van VIE over Gehoorkonde, of Levensdocument zoals de pilot-versie werd genoemd.
[dotline]

Gehoorkonde: kapper Sjooke, leven van bergen

In Uikhoven stond zijn wieg, daar waar hij zijn hele leven lang al de kapper van het dorp is. Jozef Heijens wil dan ook op dit stuk Vlaamse kleigrond begraven worden, naast één van zijn twee overleden zoons.

Lubert maakte in opdracht speciaal voor hem, zijn vrouw en kleinkinderen een documentaire, zijn Gehoorkonde. Stap in de wereld van Jozef; in Uikhoven beter bekend onder de naam Sjooke. Zijn complete Gehoorkonde is op deze site te beluisteren.

[dotline]

Gehoorkonde: visie Sabic-topman

Als vice president van het wereldwijd concern Sabic stapte Huub Meessen in verschillende werelden. Zo moest hij vaak in de Arabische landen vergaderen met sjeiks.

Luister hier naar het twee uur durend gesprek dat Meessen had met Lubert. Hij deelde zijn visie op het zakenleven op binnen- en buitenlands niveau en nam stelling in over enkele actuele maatschappelijke discussies.

Bron: L1

[blockquote style=”style1″][highlight style=”blue”]Huub Meessen[/highlight] (voormalig vice president internationaal bedrijf Sabic): Met Lubert heb ik op een heel prettige manier samengewerkt voor een radio interview. Hij doet dat op een zeer enthousiaste en speelse manier met veel interesse in zijn gesprekspartner.[/blockquote][dotline]

Gehoorkonde: afscheid van secretaris-generaal VN-klimaatbureau

De Vlaamse en Nederlandse kust onder het zeepeil, krachtigere stormen en de Noordpool smelt. Dat is wat ons te wachten staat, allemaal door opwarming van onze aarde. Alleen de eikenprocessierups zelf is daar blij mee.

Yvo de Boer trekt ten strijde om met goede oplossingen te komen. Zo was hij jarenlang de kartrekker van de klimaatconferenties van de Verenigde Naties. Bij zijn afscheid als secretaris-generaal van het VN-klimaatbureau maakte Lubert een twee uur durende radio-uitzending over Yvo de Boer, bij hem thuis, in zijn eigen tuin, in het groen. Luister hier naar een fragment.

Bron: L1

[dotline]

Gehoorkonde: pracht kado bij geboorte van kind

Een kersverse papa met een wolk van een baby én een prachtig familiedocument. Dat is een zeer persoonlijk kado bij een zeer bijzonder moment in een mensenleven. Luister hier naar drie fragmenten uit de Gehoorkonde die Lubert maakte voor zijn broer, Henry, waarin de ouders vertellen wat voor kind Henry zelf was. Dat zorgt voor waardevolle momenten op cd en in een klein fotoboekje met vele kinderfoto’s van Henry zelf.

 

[dotline]

Gehoorkonde: nog meer voorbeelden

Om de variatie in Gehoorkonde’s  nog duidelijker te maken, nodigt Lubert u uit.

Luister bijvoorbeeld naar zangeres Anja Bovendeaard die zich in gesprek met Lubert zich kwetsbaarder dan ooit durft op te stellen. Sla ook zeker het vooruitstrevend verhaal van psychotherapeut Wim Wolters niet over. Hij behandelde kinderen met een trauma toen dat woord nog maar amper in onze samenleving bekend was.

 

[] Ja, ik accepteer de uitnodiging van Anja Bovendeaard

[] Ja, ik accepteer de uitnodiging van Wim Wolters

Portfolio Lubert.nl

Beluister meer werk van Lubert, in zijn portfolio.

Recent werk

Partners