Reporter

Voor radioprogramma's

Verhalen vind je op straat, niet alleen achter je computer

“Ik schrok laatst van de resultaten van een onderzoek. Daaruit bleek dat één journalist gevoed wordt door minimaal zeven persvoorlichters. Wie maakt nu  het nieuws? Veel journalisten zitten alleen achter hun bureau. De wereld komt naar hen toe in de vorm van (verkapte) persberichten. Dat geeft nog maar eens het belang van een reporter aan, iemand die de verhalen raapt van de straat, vanuit het midden van de samenleving”.


reportage voor radio-variaprogramma’s

Lubert heeft ruime ervaring als radio-verslaggever. Of het nu gaat om reportages tijdens de Olympische Spelen, het Eurovisie Songfestival of de verhalen uit een volkswijk: zijn interesse in zijn gasten is evident. Wezenlijke belangstelling is zeldzaam. Dat alleen al zorgt er voor dat de geïnterviewde snel de microfoon vergeet en openhartig spreekt met Lubert.

Hij vindt het leuk om als reporter in nieuwe werelden terecht te komen en om luisteraars daar getuige van te laten zijn zonder zichzelf op de voorgrond te plaatsen. De gast en de natuurlijke omgeving staan op nummer één.

Zijn stijl, de perfecte balans van inhoud en vorm, zijn direct herkenbaar. Ruim twaalf jaar heeft hij vele goed gewaardeerde reportages voor L1 gemaakt, die veelal gingen over achtergronden bij het nieuws.

 

[line][up_scroll height=”110″] [li_item height=”110″] [slogan][highlight style=”red”]Paul van Gessel[/highlight] (nu hoofdredacteur BNR Newsradio, destijds hoofdredacteur L1 radio): “Met De Buurt flonkert een briljantje waar menig verslaggever een voorbeeld aan kan nemen”.[/slogan] [/li_item] [li_item height=”110″] [slogan][highlight style=”blue”]Niko Reynaert[/highlight] (VRT eindverantwoordelijke landelijke programma’s Radio 2) “Frisse aanpak waardoor de regionale uitzending het lokale karakter sterk overstijgt”.[/slogan] [/li_item] [li_item height=”110″] [slogan][highlight style=”blue”]Tom Doesborg[/highlight] (eindredacteur L1 cultuur): ”De radioreportages van Lubert zijn altijd een lust voor het oor, omdat hij zijn gemeende interesse in de verhalen van de Limburgers combineert met diverse sfeeropnames”.[/slogan] [/li_item] [/up_scroll]

Portfolio Lubert.nl

Beluister meer werk van Lubert, in zijn portfolio.

Beluister meer werk

Recent werk

Partners