Reporter

Knoopjeslegger tussen straat en luisteraar

Reporter

“Mensen zijn waanzinnig interessant. Hun wensen waar ze voor vechten, dromen die niet uitgekomen zijn en dat waar ze van houden. Die verhalen wil ik hen zelf laten vertellen. Ik leg graag dat knoopje tussen de verteller en de luisteraar”

Lubert heeft ruime ervaring als radio-verslaggever. “Ik ben verknocht aan audio. Televisie is vaak een kant en klare magnetron maaltijd. Het werken met alleen audio laat voor de luisteraar nog wat te wensen over”. Voor L1-radio, de regionale omroep van Limburg, maakt hij veel goed gewaardeerde reportages en radio-reeksen over uiteenlopende onderwerpen.


Reportage voor bijeenkomsten

Waarom wordt tijdens een bijeenkomst zo vaak over een onderwerp gepraat, maar hoor je de ervaringsdeskundige niet aan het woord? Een gemiste kans, want een goed gebracht persoonlijk verhaal raakt. Je krijgt ieders aandacht te pakken. Dat is toch wat u wil bij een bijeenkomst als u interessante informatie wil overdragen?

Lubert levert met regelmaat een audio-reportage voor een bijeenkomst (zoals een symposium), site of als variant op een persbericht. Zijn credo: praat niet alleen over, maar ook mét. Vaak is privacy het probleem. De verhalen zijn zeer persoonlijk en de drempel om dat in beeld te vertellen, is voor deze groep mensen hoog. Een audio-reportage waarborgt anonimiteit van de geinterviewde én levert toch vaak het persoonlijke verhaal op dat essentieel en indrukwekkend is tijdens een presentatie.

Lubert neemt het publiek moeiteloos mee naar zijn variant van de bioscoop: de Audioscoop.


Gehoorkonde, een uniek portret als documentaire

Persoonlijke gesprekken op diverse locaties op een audio-cd, geïllustreerd met een fotoboekje over één persoon. Lubert vertelt u hier graag meer over.


Reportage voor radio-variaprogramma’s

Lubert heeft ruime ervaring als radio-verslaggever. Of het nu gaat om reportages tijdens de Olympische Spelen, het Eurovisie Songfestival of de verhalen uit een volkswijk: zijn interesse in zijn gasten is evident. Wezenlijke belangstelling is zeldzaam. Dat alleen al zorgt er voor dat de geïnterviewde snel de microfoon vergeet en openhartig spreekt met Lubert.

Hij vindt het leuk om als reporter in nieuwe werelden terecht te komen en om luisteraars daar getuigen van te laten zijn zonder zichzelf op de voorgrond te plaatsen. De gast en de natuurlijke omgeving staan op nummer één.

Zijn stijl, de perfecte balans van inhoud en vorm, zijn direct herkenbaar. Ruim twaalf jaar heeft hij vele goed gewaardeerde reportages voor L1 gemaakt, die veelal gingen over achtergronden bij het nieuws.


[slogan][highlight style=”red”]Paul van Gessel[/highlight] (voormalig hoofdredacteur BNR Newsradio, nu RTV-NH): “Met zijn reportagereeks flonkert een briljantje waar menig verslaggever een voorbeeld aan kan nemen”.[/slogan] [/li_item] [li_item height=”110″] [slogan][highlight style=”blue”]Niko Reynaert[/highlight] (VRT eindverantwoordelijke landelijke programma’s Radio 2) “Frisse aanpak waardoor de regionale uitzending het lokale karakter sterk overstijgt”.[/slogan] [/li_item] [li_item height=”110″] [slogan][highlight style=”blue”]Tom Doesborg[/highlight] (eindredacteur L1 cultuur): ”Zijn radioreportages zijn altijd een lust voor het oor, omdat hij zijn gemeende interesse in de verhalen van de Limburgers combineert met diverse sfeeropnames”.[/slogan]

Portfolio Lubert.nl

Beluister meer werk van Lubert, in zijn portfolio.

Beluister meer werk

Recent werk

Partners