Ontroerende verhalen uit Uikhoven

Ontroerende verhalen uit Uikhoven

Een strook Vlaamse kleigrond met een asfaltweg er over heen. Dat is Uikhoven, het dorpje aan de Maas, recht tegenover Geulle. U weet wel, waar het pontje veel fietsers en voetgangers van Nederland naar België brengt en omgekeerd. Gaat u mee naar Uikhoven?

In een wandeltocht door Uikhoven vertellen verhalenvertelster Maria van Raak en journalist Lubert Priems over grote en kleine gebeurtenissen uit het dorp. U maakt kennis met enkele  markante bewoners: voormalige veerman Jung, Dokter Humble en de 86-jarige kapper Sjooke. Niets is wat het is in Uikhoven. Zelfs de kerktoren blijkt een watertoren te zijn….

Al veel mensen beleefden een groot plezier aan de Verhalentocht. Er werd hardop gelachen, maar er vielen ook tranen van ontroering. Na een reeks openbare voorstellingen, zijn er alleen nog opvoeringen in besloten kring (waaronder een inspiratievol bedrijfsuitje en een origineel verjaardagsfeest).

-De afstanden tussen de locaties die we bezoeken zijn klein. Er zijn tijdens de tocht enkele mogelijkheden om zittend de verhalen te luisteren.
-De tocht duurt anderhalf uur tot twee uren.

Loopt u mee? Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met Lubert.

Inschrijfformulier

[Form id=”3″]

Voor dit project wordt met veel enthousiasme samengewerkt met Dienst Toerisme Maasmechelen.

Nieuwsgierig geworden? Luister hier naar een kort fragment uit de geluidsopnamen die u tijdens de tocht hoort over kapper Sjooke.


[dotline]

Verhalentocht zoals u dat wilt

Verjaardag? Afdelingsuitje? Een-zomaar-vrienden-feest? Iedere opvoering van de Verhalentocht is identiek, maar kan veelal passend worden gemaakt op uw wensen. Lubert denkt graag met u mee.

Opvoering
-per groep, maximaal tien personen
-één koffie/thee-consumptie p.p. na afloop
€ 195,00 (excl. 6% btw)

Opvoering mét picknick
-per groep, maximaal tien personen
-één koffie/thee-consumptie p.p. na afloop
-exclusief ontworpen uitnodiging voor deelnemers
-picknick afgestemd op uw wensen
Het totaal bedrag varieert van € 35,00 tot € 50,00 p.p. (aangepast aan uw wensen m.b.t. picknick) (excl. 6% btw)

[dotline]

Dagblad de Limburger schrijft over Verhalentocht

Journalist Job Tiems van Dagblad de Limburger was één van de deelnemers van de Verhalentocht in uikhoven. Hij schreef een bijna pagina groot artikel voor de krant van 7 juni 2013. Het artikel werd later ook geplaatst in andere regio-bijlagen. Lees hier zijn verslag.
[dotline]

Foto-reportage Verhalentocht Uikhoven

De Maastrichtse kunstenaar José Aerts liep mee met de Verhalentocht en maakte de onderstaande foto-reportage. Ook zijn er foto’s van andere deelnemers; Patricia Senden, Jeanne Schoenmakers, Hariëtte van Helden, Mark van de Poll en Henry Priems. Wie volgt in hun voetsporen? U?

[nggallery id=1]

Vaardigheden

Gepubliceerd op

02/03/2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *