“Nu wordt van alles een trauma gemaakt”

“Nu wordt van alles een trauma gemaakt”

De eerste werkdag van Wim Wolters in het kinderziekenhuis in Utrecht herinnert hij zich nog goed. Hij kreeg een witte doktersjas aan, zodat hij op een echte dokter zou lijken. De jas hing al snel aan de kapstok. Wolters stond als psycho-therapeut aan de wieg van behandelingen voor trauma´s, met name bij kinderen. Tot voor zijn komst was dat in Nederland een volledig onbekend terrein voor hulpverleners. Hij merkte dat jonge kinderen die betast worden niet per definitie daardoor getraumatiseerd zijn.

Luister naar een fragment uit een twee uur durende radio-uitzending waarin Wolters door Lubert werd geportretteerd.

Bron: L1

[blockquote style=”style1″][highlight style=”blue”]Wim Wolters[/highlight] (psycho-therapeut): Het gesprek met Lubert Priems heb ik zeer positief ervaren. Een zeer betrokken en echt geinteresseerde interviewer met warmte, ruimte gevend, creatief, met gevoel voor humor en respect voor de geinterviewde. Denk er met veel plezier en erkentelijk voor de interviewstijl van Lubert aan terug.[/blockquote]

[dotline]

Gehoorkonde, een uniek portret als documentaire

Persoonlijke gesprekken op diverse locaties op een audio-cd, geïllustreerd met een fotoboekje over één persoon of een groep personen. Op deze manier worden verhalen gedeeld en bewaard voor volgende generaties. Lubert vertelt u hier graag meer over -> .

Vaardigheden

Gepubliceerd op

02/03/2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *